Ambassadörer för Huskurage

image

ÄNTLIGEN kan vi berätta för er, att vi på Kvinno- och Tjejjouren Miranda numera är STOLTA ambassadörer för Huskurage!

Vad är Huskurage?
Huskurage är en policy utvecklad av Nina och Peter Rung, som syftar till att förebygga och förhindra våld i nära relation, genom att ge grannar verktyg att agera om de hör eller ser något som gör dem oroliga. Policyn består av tre punkter som hjälper dig att gå från misstanke till omtanke i tre enkla steg:
1. Knacka på hos grannen.
2. Vid behov - hämta hjälp av andra! Fler grannar kan bidra till att skapa mer trygghet.
3. Ring polisen. Kontakta alltid polisen i första hand vid situationer som upplevs akuta eller hotfulla.

Varför ska vi anta Huskurage i mitt grannskap?
Uppskattningsvis, lever drygt 200 000 barn i Sverige med våld i hemmet. Var tredje vecka blir en kvinna i Sverige utsatt för dödligt våld av sin nuvarande eller före detta partner. Mäns våld mot kvinnor och barn i nära relation är ett allvarligt samhällsproblem, men tillsammans kan vi göra skillnad. Det kostar ingenting att anta Huskurage där du bor, däremot kan det kosta liv att inte göra det. Så, gör som vi och bli en del av denna våldspreventiva rörelse. Tillsammans räddar vi liv!

Vill du veta mer om Huskurage? Gå in på http://huskurage.se/ där du också kan ladda ner policyn.

Behöver du någon att prata med? Hör av dig till oss! Du kan antingen ringa på 0150-780 44, eller maila på kvinna@jourmiranda.se


Publicerad: 2121-01-17

Maila för att boka tid för samtal, kvinna@jourmiranda.se

Vårt telefonnummer är 0150-780 44, där vi svarar i mån av tid. Om du önskar råd och stöd kan du även ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Är ditt ärende akut - ring 112.

AKTUELLT

Engagera dig

Vill du engagera dig?

Det finns alltid behov av frivilliga krafter som vill göra en insats tillsammans med oss. Som volontär hos Miranda kan du hjälpa till med olika saker. Du bestämmer själv hur mycket och hur ofta du kan och vill engagera dig..

VI TACKAR VÅRA

SPONSORER

Nedan företag & organisationer sponsrar Miranda på olika sätt.

Vill ni också bli sponsor? Kontakta oss idag!

Vi använder INTE cookies på denna sajt av säkerhetsskäl.