En månad till lansering av vår nya stödtjänst!

image

Pressmeddelande:

Kvinno- och tjejjouren Miranda utvecklar: pandemin kräver nya stödformer 

I skuggan av pandemin arbetar Kvinno- och Tjejjouren Miranda outtröttligt med en annan pandemi – den om mäns våld mot kvinnor. Covid-19 har påverkat våldsutsatta kvinnor på flera sätt. Dels riskerar de att utsättas för än mer, och grövre, våld då isolering med gärningsmannen blir en ständig verklighet när såväl jobb som skola sker på distans. Men Miranda ser också hur möjligheten för dem att söka stöd har påverkats. Om en blir kontrollerad av sin förövare under dygnets alla timmar, är det svårt att smita ifrån för att ringa eller besöka kvinnojouren.

För att kunna erbjuda ett tyst stöd till kvinnor som lever med en partner som utsätter henne för våld utvecklar Miranda sin verksamhet. Ett stöd som hon kan använda utan att lämna hemmet. Från och med den 16 maj 2021 erbjuder Miranda samtalsstöd till kvinnor via chatt.

I chatten får kvinnor en möjlighet att skriva med någon som lyssnar, stöttar och tror på en. Nu utbildar Miranda nio volontärer i såväl kunskap om våld som bemötande. De utgår alltid från att kvinnan är expert på sin egen upplevelse och anpassar stödet efter hennes behov. Oavsett om en kvinna vill ta del av tips och råd på hur en kan lämna sin partner eller berätta om sin verklighet finns det utrymme i chattrummet. 

”Som en del av våldet, kan han som förövare ha fått henne att tvivla på sin upplevelse. Han kanske säger att hon överdriver, eller hittar på. Så om du har en känsla som säger att något inte står rätt till i din relation, men är osäker på vad som känns fel – hör av dig! ”
- Emelie Trolin, verksamhetsansvarig

Chatten kan användas av den som lever med en våldsutövande partner idag, men också den som tidigare blivit utsatt för saker i sin relation och behöver någon att prata med. Stödet är helt anonymt, och kostar ingenting. 

Miranda utvecklar ständigt sitt arbete för att kunna möta våldsutsatta kvinnor, och deras behov. Tillsammans mot mäns vård mot kvinnor. 

 


Publicerad: 2121-04-16

Maila för att boka tid för samtal, kvinna@jourmiranda.se

Vårt telefonnummer är 0150-780 44, där vi svarar i mån av tid. Om du önskar råd och stöd kan du även ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Är ditt ärende akut - ring 112.

AKTUELLT

Engagera dig

Vill du engagera dig?

Det finns alltid behov av frivilliga krafter som vill göra en insats tillsammans med oss. Som volontär hos Miranda kan du hjälpa till med olika saker. Du bestämmer själv hur mycket och hur ofta du kan och vill engagera dig..

VI TACKAR VÅRA

SPONSORER

Nedan företag & organisationer sponsrar Miranda på olika sätt.

Vill ni också bli sponsor? Kontakta oss idag!

Vi använder INTE cookies på denna sajt av säkerhetsskäl.