En vecka fri från våld

image

Sverige är ett av världens minst ojämställda länder, trots detta är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem! Sedan år 2000, har 325 kvinnor i Sverige mördats av sin man, pojkvän, eller ex-partner. Och våldet finns överallt. Varje dag möter vi på Kvinno- och Tjejjouren Miranda i Katrineholm och Vingåker kvinnor, flickor och barn vilka utsatts för mäns och pojkars våld. Det handlar om kontroll och kränkningar, misshandel och sexuella övergrepp.

Under vecka 47 uppmärksammas "En vecka fri från våld" i hela Sverige, i syfte att belysa problemet med mäns våld mot kvinnor - men också för att uppmuntra till handling för att motverka våldet! Veckans "höjdpunkt" sker torsdagen den 25 november, som är FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Under denna dag anordnar vi en Ljusmanifestation utanför Perrongen i Katrineholm (Östermalmsgatan 2) kl. 17:30 för att manifestera mot mäns våld. Vi skulle bli jätteglada om du ville medverka. Kan du inte vara med fysiskt, kan du delta digitalt genom vårt Facebook-event där vi streamar live.

Under veckan kommer vi också anordna en digital kampanj på sociala medier. Filmen syftar till att uppmuntra människor att ta ställning mot våld, och vi hoppas att du vill delta. Våldets bästa vän är tystnaden, i vilken skam och skuld gror. Vi vill bita huvudet av skammen, och ett första steg är att börja prata om det. Vi på Kvinno- och Tjejjouren Miranda pratar om våld varje dag - vilket också kan förväntas av oss då detta är vad vår organisation syftar till. Men, vi tror att genom att få fler att våga ta ställning - t.ex. om Du väljer att dela denna film i era sociala medier - så kan vi nå helt nya människor, och starta livsviktiga samtal. Samtal som kan rädda liv!

Så, skulle ni kunna tänka er att delta i denna manifestation tillsammans med oss? 
Delar vår kampanjfilm i era sociala medier under veckan
Taggar oss på Kvinno- och Tjejjouren Miranda (@jourmiranda)

Tillsammans står vi STARKA OCH ENADE mot mäns våld, och för ett jämställt samhälle fritt från våld. 


Publicerad: 2121-11-19

Maila för att boka tid för samtal, kvinna@jourmiranda.se

Vårt telefonnummer är 0150-780 44, där vi svarar i mån av tid. Om du önskar råd och stöd kan du även ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Är ditt ärende akut - ring 112.

AKTUELLT

Engagera dig

Vill du engagera dig?

Det finns alltid behov av frivilliga krafter som vill göra en insats tillsammans med oss. Som volontär hos Miranda kan du hjälpa till med olika saker. Du bestämmer själv hur mycket och hur ofta du kan och vill engagera dig..

VI TACKAR VÅRA

SPONSORER

Nedan företag & organisationer sponsrar Miranda på olika sätt.

Vill ni också bli sponsor? Kontakta oss idag!

Vi använder INTE cookies på denna sajt av säkerhetsskäl.