En vecka fri från våld

image

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som syftar till att uppmärksamma det våldsförebyggande arbetet mot mäns och killars våld, och inspirera lokalt engagemang. Veckan sammanfaller alltid med 25 november - FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor - vilken i år infaller under vecka 47 (17-26 november).

Självklart deltar vi på Kvinno- och Tjejjouren Miranda under denna vecka, och arrangerar flera olika aktiviteter för både allmänhet, skola och yrkesverksamma. Här kan du läsa mer om några av dessa aktiviteter:

  • Onsdagen den 22 november kl. 12:00 - Webbföreläsning om våld i nära relation. GRATIS, men anmälan krävs.

  • Onsdagen den 22 november kl. 17:00 - En kväll för Miranda, i samarbete med Fotografens. Ett event exklusivt för kvinnor, med kvinnokraft och systerskap i fokus. Begränsat antal platser! Mer information följer...

  • Fredagen den 24 november kl. 14-16 - Öppet Hus för yrkesverksamma. Alla som i sin yrkesroll kan möta kvinnor, tjejer och barn utsatta för våld i nära relation är välkomna att hälsa på i våra lokaler och lära sig mer om vår verksamhet. Drottninggatan 8, Katrineholm.

  • Lördagen den 25 november kl. 15-16 - Ljusmanifestation och Öppet Hus, ALLA är välkomna! Vi tänder ljus för de kvinnor som drabbats av mäns våld men låter även lågan ge hopp om en tryggare framtid fri från våld! Efter ljusmanifestationen är du varmt välkommen ner i vår lokal. Få information om hur vi arbetar med att förebygga våld och om hur vi stöttar och stärker de som utsätts. Mingla, prata och se utställningen "Cause of death: woman" . Pysselhörna finns för barnen.Har du några frågor om våra aktiviteter denna vecka, eller nyfiken på att veta mer? Följ oss på sociala medier, eller kontakta oss på kvinna@jourmiranda.se

Tillsammans för en tryggare framtid fri från våld!


Publicerad: 2323-10-25

Maila för att boka tid för samtal, kvinna@jourmiranda.se

Vårt telefonnummer är 0150-780 44, där vi svarar i mån av tid. Om du önskar råd och stöd kan du även ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Är ditt ärende akut - ring 112.

AKTUELLT

Engagera dig

Vill du engagera dig?

Det finns alltid behov av frivilliga krafter som vill göra en insats tillsammans med oss. Som volontär hos Miranda kan du hjälpa till med olika saker. Du bestämmer själv hur mycket och hur ofta du kan och vill engagera dig..

Vi använder INTE cookies på denna sajt av säkerhetsskäl.