Katrineholm Bandy spelar välgörenhetsmatch till förmån för Kvinno- och Tjejjouren Miranda

image

Katrineholm Bandy har under många år prioriterat vikten av att inte bara vara en välmående bandyförening, utan även att vara en stark aktör i samhället. I februari 2020 spelade föreningens A-lag det allsvenska klassikermötet med Örebro SK till förmån för UN Womens arbete mot våld mot kvinnor. Totalt samlades då närmare 65 000kr in till det välgörande ändamålet och nu tar föreningen nästa steg i välgörenhetsarbetet.

Den 20 februari 2021 kommer det allsvenska hemmamötet med Falu BS att spelas till förmån för den lokala kvinno- och tjejjouren Miranda och deras arbete mot sexualiserat våld. Vi vill göra skillnad i det samhälle vi lever och verkar i, lokalt, och projektet ligger även väl i linje med tidigare insatser föreningen initierat. Under 2019 lanserade bland annat ett samarbete med organisationen Huskurage för att hjälpa till att motverka våld i nära relationer och Miranda-matchen är ytterligare ett stort kliv framåt under varumärket Katrineholmsandan - Katrineholm Bandys koncept för samhällsinsatser och välgörenhet.

Under den återstående tiden fram till matchen kommer föreningens A-trupp bland annat engagera sig genom reklamfilmer i sociala medier där starka vittnesmål från drabbade kvinnor kommer att läsas upp tillsammans med fakta om sexualiserat våld och Mirandas arbete.

Matchen kommer att spelas i specialframtagna matchtröjor som efteråt kommer att auktioneras ut och hela den intäkten kommer att doneras till Miranda. Dessutom kommer föreningen att driva en digital insamlingskampanj i anslutning till matchen samt även donera samtliga pay-per-viewintäkter som vi själva får från tv-tittandet på matchen.

– Det här är, som bekant, en väldigt utmanande säsong för oss, men det fanns aldrig några tveksamheter från vår sida när vi började prata om att fortsätta arrangera den här typen av matcher. Det här är viktigt på riktigt och att vi nu förhoppningsvis kan göra bra saker för en så viktig lokal organisation som Miranda ska bli jätteroligt, säger Martin Gustafsson, kommunikationsansvarig i Katrineholm Bandy.

– Det är klart att det här kommer bli en ny typ av utmaning för oss i och med att matchen spelas utan publik i arenan, men vi är övertygade om att vi, tillsammans med våra medlemmar, supportrar och följare, kan göra bra saker även digitalt. Det alla våra tidigare digitala kampanjer under säsongen har bevisat är att vi har ett otroligt stöd ute i stugorna och jag är övertygad om att gemene man även kommer att ställas sig bakom detta.

Emelie Trolin, verksamhetsansvarig för Kvinno- och Tjejjouren Miranda, blev väldigt glad när Katrineholm Bandy hörde av sig för att presentera planerna kring matchen.

– Varje vecka möter vår förening kvinnor och tjejer med erfarenheter av sexualiserat våld, där förövaren i princip alltid är en man. Våldet är allvarligt och det drabbar våra nära och kära. Samtidigt är det våra vänner och kollegor som gör sig skyldiga till detta våld, säger hon.

– Vi är otroligt tacksamma över att Katrineholm Bandy, en idrottsförening med merparten män, vågar ta ställning mot mäns våld på detta tydliga sätt. Vi är övertygade om att de, genom att vara goda förebilder, kan inspirera andra, såväl föreningar som individer, att våga säga nej till destruktiva machonormer, sexism och våld. På sikt, kommer detta skapa ett tryggare Katrineholm för kvinnor och tjejer.

Press: För ytterligare information om arrangemanget och satsningen - vänligen kontakta:

- Martin Gustafsson, kommunikationsansvarig Katrineholm Bandy, 073-716 19 76 - martin.gustafsson@kvbs.se
- Emelie Trolin, verksamhetsansvarig Kvinno- och Tjejjouren Miranda, 073-696 28 80 - kvinna@jourmiranda.se


Publicerad: 2121-02-27

Maila för att boka tid för samtal, kvinna@jourmiranda.se

Vårt telefonnummer är 0150-780 44, där vi svarar i mån av tid. Om du önskar råd och stöd kan du även ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Är ditt ärende akut - ring 112.

AKTUELLT

Engagera dig

Vill du engagera dig?

Det finns alltid behov av frivilliga krafter som vill göra en insats tillsammans med oss. Som volontär hos Miranda kan du hjälpa till med olika saker. Du bestämmer själv hur mycket och hur ofta du kan och vill engagera dig..

VI TACKAR VÅRA

SPONSORER

Nedan företag & organisationer sponsrar Miranda på olika sätt.

Vill ni också bli sponsor? Kontakta oss idag!

Vi använder INTE cookies på denna sajt av säkerhetsskäl.