Miranda i skolan!

image

Vi vill tacka Sörmlands sparbank för att de stöttar vårt projekt "Miranda i skolan".

Projektets syfte:
Kvinno- oh Tjejjouren Miranda ser ett behov av att utveckla vår verksamhet riktad mot ungdomar/tjejer, och vill därför jobba mer uppsökande i skolorna. Vår ambition med projektet är att etablera kravlösa relationer med eleverna på högstadiet och gymnasiet i såväl Katrineholm som Vingåker. Genom dessa relationer, hoppas vi kunna sprida kännedom om våld i ungas nära relationer, samt deras rättigheter till stöd och hjälp som utsatt.

Projektbeskrivning:
Vi planerar att göra skolbesök på högstadie- och gymnasieskolor i Katrineholm och Vingåker under skolåret 2023/2024. Vid dessa skolbesök ska vi ha "pop-up"-aktiviteter som lockar eleverna till interaktion. Tanken är att bjuda på något ätbart, pyssel, arrangera tävlingar, och dela ut information om vår verksamhet. Vi önskar stå i allmänna utrymmen för fånga upp så många elever som möjligt. Ambitionen är att nå ut till nya (potentiella) stödsökande, och sänka trösklarna för att söka stöd.

Vill du att vi besöker just DIN skola? Hör av dig till oss på tjej@jourmiranda.se!


Publicerad: 2323-10-11

Maila för att boka tid för samtal, kvinna@jourmiranda.se

Vårt telefonnummer är 0150-780 44, där vi svarar i mån av tid. Om du önskar råd och stöd kan du även ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Är ditt ärende akut - ring 112.

AKTUELLT

Engagera dig

Vill du engagera dig?

Det finns alltid behov av frivilliga krafter som vill göra en insats tillsammans med oss. Som volontär hos Miranda kan du hjälpa till med olika saker. Du bestämmer själv hur mycket och hur ofta du kan och vill engagera dig..

Vi använder INTE cookies på denna sajt av säkerhetsskäl.