VI SÖKER FLER TRYGGHETSVANDRARE

image

Varaktighet: 2h per tillfälle, ca 1–2 ggr/mån
Vem: Du som vill bidra till ett tryggt Katrineholm, du som vill vara en del av att bidra till ungdomars trygghet, och som är 20 år och uppåt.
Sista ansökningsdag: Löpande

Kvinno- och Tjejjouren Miranda är en ideell förening som på olika sätt hjälper och stöttar våldsutsatta kvinnor och tjejer i Katrineholm och Vingåker. Föreningen består av styrelse, anställda och volontärer. I samarbete med föreningar och företag och under parollen "Tillsammans Katrineholm" jobbar vi även med att skapa vuxennärvaro på stan, främja trygghet samt motverka våld och annan kriminalitet. Detta gör vi genom trygghetsvandringar! I dagsläget genomförs vandringar en dag i veckan av våra volontärer. Nu söker vi ännu fler volontärer som vill bli en del av vårt härliga trygghetsgäng!

Ett volontäruppdrag hos oss är helt ideellt och ger ingen ekonomisk ersättning, men du har en chans att göra enorm skillnad för ungdomar i Katrineholms kommun, och därmed få erfarenheter för livet.

Uppdrag
Som volontär i vår Trygghetsvandring vandrar du i Katrineholm tillsammans med minst två andra, erfarna volontärer. Ni är synliga genom reflexväst, och rör er på olika platser i Katrineholm där behov finns.

Idag sker trygghetsvandringarna på fredagar kl. 19-21, men kan komma att utökas när antalet volontärer ökar, och det är alltså detta schema du kommer ingå i. Vid behov kan tänkas att vi utlyser volontärer för extrainsatta pass (till exempel vid skolavslutningar eller andra evenemang), men dessa är frivilliga.

Som volontär ingår du i en Facebook-grupp, tillsammans med alla andra volontärer. I denna grupp förmedlas scheman, och eventuella byten av pass mellan volontärer.

Krav och kvalifikationer
Vi kräver inga förkunskaper, men som volontär förväntas du ta del av vår interna utbildning om bemötande samt visa upp ett utdrag ur Polisens belastningsregister, https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/ Den interna utbildningen sker digitalt via länk som mailas till dig, och du kan titta på denna när än det passar dig.

Meriterande är erfarenheter av att möta ungdomar inom såväl föreningsliv som yrkesliv, samt utbildning inom socialt arbete.

Som volontär behöver du vara ”färdig med dig själv”, och har en stabil och trygg grund att stå på. Detta innebär i praktiken att du behöver ha god självinsikt och självkännedom. Med anledning av detta, har vi satt en undre åldersgräns 20 år.

Då uppdraget kräver att du ska kunna nätverka med ungdomar samt arbeta i team med andra volontärer, är det av största vikt att du är ödmjuk, lyhörd och har god samarbetsförmåga.

Rekryteringsprocessen och tillträde
I rekryteringen av volontärer lägger vi störst vikt vid personlig lämplighet, därför sker en kortare intervju med dig som ansökt. Denna intervju syftar till att ge oss en chans att lära känna dig, samt svara på frågor om volontärskapet.

De som blivit godkända för uppdraget kommer sedan att få ta del av våra digitala utbildningsfilm, rutindokument för trygghetsvandringarna, samt ombes visa utdrag ur belastningsregistret. Schemaläggning av vandringarna sker genom schemaläggningssystemet iPool.

Du är varmt välkommen med din ansökan! Du ansöker genom att skriva ett kort personligt brev till therese@jourmiranda.se utifrån rollbeskrivningen. I rubriken på mejlet skriver du ”Trygghetsvandring” som rubrik.

Kontaktperson
Therese Gustafsson
therese@jourmiranda.se
0150–78044

Vi ser fram emot att höra från dig!


Publicerad: 2222-03-02

Maila för att boka tid för samtal, kvinna@jourmiranda.se

Vårt telefonnummer är 0150-780 44, där vi svarar i mån av tid. Om du önskar råd och stöd kan du även ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Är ditt ärende akut - ring 112.

AKTUELLT

Engagera dig

Vill du engagera dig?

Det finns alltid behov av frivilliga krafter som vill göra en insats tillsammans med oss. Som volontär hos Miranda kan du hjälpa till med olika saker. Du bestämmer själv hur mycket och hur ofta du kan och vill engagera dig..

VI TACKAR VÅRA

SPONSORER

Nedan företag & organisationer sponsrar Miranda på olika sätt.

Vill ni också bli sponsor? Kontakta oss idag!

Vi använder INTE cookies på denna sajt av säkerhetsskäl.