Volontärer sökes till kvinnochatt!

image

Antal: 6 st.
Varaktighet: 1 år, 2 timmar per månad.
Vem: Könsidentitet kvinna, 25 år och uppåt.
Sista ansökningsdag: söndag 28 februari, 2021.

Kvinno- och Tjejjouren Miranda är en ideell förening som på olika sätt hjälper och stöttar våldsutsatta kvinnor och tjejer i Katrineholm och Vingåker. Föreningen består av styrelse, anställda och volontärer. Under våren 2021 kommer vi på Kvinno- och Tjejjouren Miranda starta upp en kvinnochatt. Nu söker vi engagerade volontärer som vill bemanna och stötta våldsutsatta kvinnor i chatten.

Syftet med chatten för våldsutsatta kvinnor är att bredda vår stödverksamhet, samt erbjuda ett alternativ till telefon, mejl och fysiska möten. Vi vet att många våldsutsatta kvinnor har svårt att söka hjälp och stöd med sin förövare ständigt närvarande. Därför tror vi att en kvinnochatt kan öka möjligheterna för att ta kontakt. Identifierar du dig som kvinna, och vill du vara ett första stöd och en styrka för dessa kvinnor? Ett volontäruppdrag hos oss är helt ideellt och ger ingen ekonomisk ersättning, men du har en chans att göra enorm skillnad för många våldsutsatta kvinnor och därmed få en erfarenhet för livet. Som volontär hos oss blir du ännu en stjärna i vår verksamhet, men också en del av Mirandas gemenskap och systerskap! Tillsammans är vi starka och enade.

Uppdrag
Som volontär till vår kvinnochatt går ditt uppdrag ut på att erbjuda hjälp, stöd och ett stärkande bemötande med chatten som verktyg. Chatten kommer vara öppen varje söndag kväll, mellan kl. 19-21, och bemannas av en volontär åt gången (varje volontär får själv välja om en vill sitta hemma vid egen dator och chatta, eller på Mirandas kontor). Detta innebär att varje volontär kommer vara schemalagd 2 timmar var sjätte vecka. Som volontär bör du räkna med att kunna avsätta minst 2 timmar per månad, då även regelbunden handledning och volontärmöten ingår i uppdraget.

Krav och kvalifikationer
De som blivit antagna som volontärer kommer kallas till vår interna volontärutbildning för att tillgodose sig kunskap om: våld och våldsutsatthet hos kvinnor och barn, motstånd, och bemötande. Denna utbildning och kunskap är avgörande för att kunna möta stödsökande. I övrigt ställer vi inga krav på utbildning. Meriterande är utbildning inom socialt arbete eller dylikt och värdefullt för både individ och verksamhet.

I rekryteringen av volontärer lägger vi störst vikt vid personlig lämplighet. Som volontär behöver du vara ”färdig med dig själv”, och har en stabil och trygg grund att stå på. Detta innebär i praktiken att du behöver ha god självinsikt och självkännedom. Med anledning av detta, har vi satt en undre åldersgräns på 25 år. Du behöver också vara medveten om hur dina tidigare livserfarenheter påverkat dig, för att kunna använda dem på rätt sätt. I chatten behöver en kunna vara personlig, men inte privat för att ge de stödsökande ett medmänskligt och värdigt bemötande. Om du har personliga erfarenheter av våld, behöver du kunna redogöra för hur du bearbetat detta.

Eftersom chatten är ett digitalt verktyg, behöver samtliga volontärer ha god datorvana för att känna sig självständiga i chatten och bekväma i den digitala världen. Du kommer bli en del av vår volontärverksamhet, och därför är det av största vikt att du är ödmjuk, lyhörd och har god samarbetsförmåga.

Samtliga volontärer behöver också ha goda skriftliga kunskaper i det svenska språket.

Övrigt
Samtliga volontärer inom Kvinno- och Tjejjouren ska skriva på avtal om tystnadslöfte, samt kunna visa upp ett utdrag ur Polisens belastningsregister, för arbete i ideell förening med barn och unga tjejer.

Rekryteringsprocessen och tillträde
De som uppfyller kriterierna och passar in i beskrivningen kommer kallas till enskilda intervjuer med volontäransvarig. Under intervjun kommer du få ytterligare information om kvinnochatten, uppdraget och Mirandas verksamhet, samt möjlighet för volontäransvarig att lära känna dig bättre. När alla intervjuer är klara kommer du få besked om du fått uppdraget eller inte.

De som blivit godkända för uppdraget kommer sedan att kallas till Mirandas interna volontärutbildning, samt två inskolningstillfällen i chatten tillsammans med volontäransvarig.

Du är varmt välkommen med din ansökan! Du ansöker genom att skriva personligt brev till tjej@jourmiranda.se, utifrån rollbeskrivningen. I rubriken på mejlet skriver du ”kvinnochatt” som rubrik. Ansök till oss senast söndag 28 februari.

Kontaktperson
Emma Karlsson, samordnare och volontäransvarig.
tjej@jourmiranda.se
0150-78044

Vi ser fram emot att höra från dig!


Publicerad: 2121-02-27

Maila för att boka tid för samtal, kvinna@jourmiranda.se

Vårt telefonnummer är 0150-780 44, där vi svarar i mån av tid. Om du önskar råd och stöd kan du även ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Är ditt ärende akut - ring 112.

AKTUELLT

Engagera dig

Vill du engagera dig?

Det finns alltid behov av frivilliga krafter som vill göra en insats tillsammans med oss. Som volontär hos Miranda kan du hjälpa till med olika saker. Du bestämmer själv hur mycket och hur ofta du kan och vill engagera dig..

VI TACKAR VÅRA

SPONSORER

Nedan företag & organisationer sponsrar Miranda på olika sätt.

Vill ni också bli sponsor? Kontakta oss idag!

Vi använder INTE cookies på denna sajt av säkerhetsskäl.