STÖD

Behöver du eller någon i din närhet stöd?

Är du utsatt för våld? Har du lämnat en våldsam partner? Mår du dåligt av din relation, men är osäker på om det räknas som våld? Eller är du orolig för en närstående?

Då är du varmt välkommen att kontakta oss!

På Kvinno- och Tjejjouren Miranda förstår vi att alla kvinnor och tjejer som vill söka stöd hos oss har olika behov, därför strävar vi mot att kunna erbjuda stöd på olika sätt och i olika format. Det stöd vi erbjuder är alltid kostnadsfritt, och du kan välja att vara anonym. Här kan du läsa mer om det stöd vi erbjuder:Telefon: 0150-780 44
Vi har öppet 9:00-15:00 mån-fre. Vi svarar i mån av tid! Om vi inte svarar, kan du lämna ett meddelande med namn och nummer så ringer vi upp när vi kan.

Mail: kvinna@jourmiranda.se/tjej@jourmiranda.se
Du kan alltid maila oss, och vi har som ambition att svara senast nästkommande arbetsdag. Att maila är det snabbaste sättet att få svar på frågor, eller boka tid för samtal.


Chatt för tjejer (klickar du på länken kommer du till chattens webbsida):https://tjejjourenmiranda.chatt.unizonjourer.se
I chatten kan du prata vad än du önskar. Det kan handla om skolan, familj, vänner eller något annat du behöver få prata om. Du är alltid anonym i chatten, och volontärerna du chattar med har tystnadsplikt. Chatten har öppet på onsdagar kl. 18-20 och fredagar 17.30-19. Under sommaren har vi bara chatten öppen på onsdagar.

Samtalsstöd genom fysiska träffar

Under dessa möten sätter vi ord på våldet, lyfter kvinnors och barns motstånd, samt lägger skuld och skam där den hör hemma - hos förövaren. Vi erbjuder också stöd i att hitta verktyg som stärker självkänslan efter våldet, och möjliggör en framtid fri från våld. Samtalen sker i våra lokaler på Drottninggatan 8 i Katrineholm, eller på Åbrogården i Vingåker.

Praktiskt och medföljande stöd
Att bli utsatt för våld kommer ofta med ett behov av stöd och hjälp från samhällets olika funktioner. Det kan till exempel handla om polis och domstol, socialtjänsten, försäkringskassan eller sjukvården. Många gånger är det både svårt och utmattande att försöka hantera alla dessa kontakter och möten själv. Detta kan vi hjälpa dig med!

Även om varje individs historia och behov är unikt, har vi lång erfarenhet av att stötta kvinnor i dessa kontakter. Vi kan även hjälpa till med praktiska moment vid behov, såsom att ansöka om brottsskadeersättning, skilsmässa eller skyddade personuppgifter.

Juridiskt stöd
I samarbete med Advokatbyrå Golko Khosravi, kan vi erbjuda KOSTNADSFRI juridisk rådgivning för dig som blivit utsatt av våld från en närstående. Det kan handla om frågor rörande brottmål, vårdnad, kontaktförbud eller dylikt. Maila oss, så ser vi till att du kommer i kontakt med vår jurist Golko!

Maila för att boka tid för samtal, kvinna@jourmiranda.se

Vårt telefonnummer är 0150-780 44, där vi svarar i mån av tid. Om du önskar råd och stöd kan du även ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Är ditt ärende akut - ring 112.

AKTUELLT

Engagera dig

Vill du engagera dig?

Det finns alltid behov av frivilliga krafter som vill göra en insats tillsammans med oss. Som volontär hos Miranda kan du hjälpa till med olika saker. Du bestämmer själv hur mycket och hur ofta du kan och vill engagera dig..

Vi använder INTE cookies på denna sajt av säkerhetsskäl.