TJEJJOUREN

Tjejjouren arbetar med unga personer som identifierar sig som tjejer eller icke-binära i behov av stöd. Vi finns i Katrineholm och Vingåker, men du har rätt att kontakta oss även om du bor någon annanstans. Till tjejjouren kan en vända sig med alla typer av funderingar eller problem. Vi är inga experter, men vi finns här för dig oavsett stödorsak. Många gånger vill en bara ha någon som lyssnar och det är det vi är till för.

Chatta med oss på https://tjejjourenmiranda.chatt.unizonjourer.se. Ingen fråga är för liten eller stor!


Hur arbetar tjejjouren?

Tjejjouren Miranda har stödverksamhet för de som önskar någon att prata med. Vi är tillgängliga på telefon på kontorstid och tar emot stödsamtal under dessa tider i den mån vi kan. Vi erbjuder också stödsamtal på chatt. Genom att klicka på länken kommer du till vår chatt: https://miranda.chatt.tjejjouren.se/. I all stödkontakt med oss kan du vara anonym, du behöver alltså inte säga vad du heter.

Utöver detta, erbjuder vi utåtriktad verksamhet. Det kan handla om att vi kommer och föreläser på sin skola om till exempel genus, våld, eller psykisk ohälsa. Vi försöker också arrangera Tjejkvällar i samarbete med Fritidsgårdar i både Katrineholm och Vingåker, där vi erbjuder diskussioner och aktiviteter för dig som identifierar dig som tjej. Följ oss gärna på Instagram, TikTok och Snapchat (@jourmiranda) om du vill veta mer om vår utåtriktade verksamhet!

För dig som behöver stöd

Om du behöver någon att prata med kan du antingen ringa, maila eller chatta med oss. Det finns inget som är för stort eller för litet för oss - vi lyssnar och stöttar på dina villkor! Om du ringer oss, så svarar vi i mån av tid. Om du istället vill boka tid för samtal, är det enklare att du mailar oss först på tjej@jourmiranda.se så löser vi det tillsammans därifrån.

Om du önskar prata med oss via chatten, behöver du inte boka tid. Där ställer du dig i kö, så släpper vi in dig i chattrummet när det är din tur. Vår chatt har öppet på fredagar kl. 17:30-19. I chatten möter du våra volontärer, vilka har tystnadsplikt. Det betyder att det ni pratar om i chatten, stannar i chatten. Du hittar oss här: https://miranda.chatt.tjejjouren.se/

Det finns många olika jourer för barn och unga i Sverige, vilka är mer eller mindre specialiserade på olika områden. Till exempel finns transjourer vilka är särskilt kunniga i hbtq-frågor, samt jourer med fördjupad kunskap och erfarenhet i att möta personer utsatta för sexuella övergrepp. Söker du kontakt med en annan jour än vår, kan du maila oss så hjälper vi till med att hitta rätt jour för dig. Annars hittar du fler här: https://unizon.se/hitta-jour

Maila för att boka tid för samtal, kvinna@jourmiranda.se

Vårt telefonnummer är 0150-780 44, där vi svarar i mån av tid. Om du önskar råd och stöd kan du även ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Är ditt ärende akut - ring 112.

AKTUELLT

Engagera dig

Vill du engagera dig?

Det finns alltid behov av frivilliga krafter som vill göra en insats tillsammans med oss. Som volontär hos Miranda kan du hjälpa till med olika saker. Du bestämmer själv hur mycket och hur ofta du kan och vill engagera dig..

VI TACKAR VÅRA

SPONSORER

Nedan företag & organisationer sponsrar Miranda på olika sätt.

Vill ni också bli sponsor? Kontakta oss idag!

Vi använder INTE cookies på denna sajt av säkerhetsskäl.